Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Veckans recept: Härliga Brownies...



Varför inte bjuda på en lyxig fika i helgen???
Här delar jag med mig av ett favorit recept på brownies med valnötter och en glasyr med smak av ingefära...
Inte ett dugg nyttiga.... men svåra att motstå;)))

INGREDIENSER:
1 plåt.

350 gram mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gram vit choklad ( av bra kavalité)
250 gram valnötter

GLASYR:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 gram mörk choklad 70%

Valnötter till garnering.

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnöter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka,
den ska va lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.

GÖR GLASYREN :
1. Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan. Strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.


Något för en riktig chokladälskare....



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N