Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

Rabarbermarmelad med rosépeppar och vanilj

Beräknat för 2 – 3 burkar

Ingredienser:
500 g rabarber, 1 Vaniljstång
5 dl socker ½ dl vatten
2 tsk rosépeppar

Gör så här:
1. Tvätta och skär rabarberna i små bitar.
2. Lägg dem i en kastrull.
3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen.
4. Lägg även i vaniljstången.
5. Tillsätt vatten och socker och rör om.
6. Låt stå och safta sig i några timmar eller över natten.
7. Koka sedan massan långsamt i c:a en timme.
8. Skumma vid behov.
9. Gör marmeladprov.
10. Plocka upp vaniljstången.
11. Stöt rosépeppar i mortel och tillsätt denna.
12. Häll upp i varma steriliserade burkar och förslut genast.
13. Låt svalna.
14. Ställ kallt.


Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N