Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kycklingfilé med persiljetäcke

Kycklingfilé med persiljetäcke
Ingredienser
Portioner: 8-10
Buffe nr 9/07


1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
salt, svartpeppar

FRANSKT RIS
9 dl avorioris
1,8 liter vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt




Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
3. Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, 1 1/2 tsk salt och 1 1/2 tsk peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen.
4. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med potatis eller franskt ris.

FRANSKT RIS
Koka avorioris i vatten tillsammans med lagerblad, torkad timjan eller rosmarin samt salt på svag värme under lock i 20–25 minuter.

FÖR ALLA?
Kycklingfilé med persiljetäcke. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche till mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme.
Franskt ris. Gluten-, mjölk- och äggfri.




Tips
Förvara ev kycklingen i kylskåp till nästa dag och värm i 100°C ca 30 minuter.




Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N