Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vinbärsgele med äpple

Vinbärsgele med äpple

Recept på vinbärsgelé med äpple, äpplegele med röda- eller svarta vinbär eller rönnbär.

Ingredienser till recept
2 liter bär
500 g äpplen av syrlig sort
7 dl vatten
9 dl socker per liter saft

Tillagning
Lägg rönnbär i frysen över natten. Rensa och skölj bär och äpplen. Skär äpplen i bitar. Koka bär, äpplen och vatten i cirka 15 minuter. Häll genom en silduk. Mät saften och tillsätt 9 deciliter socker per liter saft. Rör och koka i cirka 10 minuter utan lock. Lägg en tesked varm gelé på ett fat. Ställ i kylen. Om inte gelén flyter ihop efter att du dragit en knivspets genom den kommer den att stelna fint. Gör den inte det kokar du fem minuter till. Testa igen. I nödfall kan du använda fruktpektin (som finns i affären) och göra som det står på flaskan. Häll i små glasburkar och sätt på lock. Ställ dem kallt i kyl eller källare. För en ännu fastare gelé kan du tillsätta citronsyra. Tillsammans med sockret hjälper syran fruktens pektin (geléämnen) att stelna. Beräkna 1/2-1 1/2 tsk (2-6 gram) citronsyra per kilo konserv.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N