Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Holländsk Äpplekaka

Den här kakan är verkligen supergod. Recepten är gammaldags Holländsk, och i Holland (där jag bor - förlåt mig för min dåliga svenska!) vill ingen äta någon annan tårta när det finns äpplekaka. Jag säljer många varje vecka.

Till en form 26 cm (12 stora bitar) behövs:
500 gr vetemjöl
375 gr mjuk smör eller margarin
250 gr strösocker
1 tsk salt

Blanda alla ingredienser och fyll bottnat och kanter med 3/4 del. Strö på lite ströbröd.

Fyllning:
1500 gr syrliga äpplen
2 msk kanel
50 gr strösocker
4 msk maizena
lite vaniljsocker

Lägg degresten (i smulor, som du gör med fingrarna) på fyllningen.

Grädda mitt i ugnen 70 minuter på 180 grader. Mycket gott när kakan är varm, med vispad grädde eller vaniljsås. Jag själv tycker mest om kakan dagen efter: lite seg, med mycket smak.

Så här ska den se ut:
http://images.google.nl/images?svnum=10&um=1&hl=nl&rls=GGLG%2CGGLG%3A2005-51%2CGGLG%3Aen&q=hollandse+appeltaart



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N