Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

POTATISKRÄM

Potatiskräm
6 personer
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser
500 g potatis, skalad, tärnad
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressade
½ citron, saft och rivet skal
1 tsk salt
1 krm socker
2 äggulor
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl olivolja
1 dl hackad persilja

Tillagning
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet.

Pressa potatisen i en potatispress, tillsätt smör, vitlök, citronsaft och skal, salt, socker och äggulor. Rör ihop till en tjock kräm. Rör ner yoghurt och sedan olja, lite i taget. Tillsätt eventuellt lite vatten om krämen blir för tjock. Blanda ner persilja, täck skålen med plastfolie och ställ i kylen. Potatiskrämen är god kall, men kan också ätas varm.




Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N