Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Källarfranska

Källarfranska ca 25 st.


Ingredienser:

5 dl vatten
30 g jäst
½ msk smör eller margarin
½ msk salt
4 dl rågsikt
ca 1 l vetemjöl


Gör så här:

1. Värm vattnet knappt fingervarmt (30°).

2. Rör ut jästen i en del av vattnet.

3. Tillsätt resten av vattnet, matfettet, saltet och rågsikten.

4. Arbeta i vetemjöl till lagom fast deg.

5. Strö över lite mjöl och låt jäsa i ca 30 minuter.

6. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den tills den lätt släpper bordet.

7. Dela den i 5 delar och trilla ut varje del till en längd. Dela varje längd i 5 delar.

8. Vänd dem i mjöl och lägg dem på en smord plåt. Lägg över bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.

9. Grädda bröden i 225° i ca 10 minuter.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N