Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kalaskaka med Mocka

Kalaskaka med Mocka 18-20 bitar


Ingredienser:

1½ dl mjölk
2 tsk kaffepulver
200 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
½ tsk kaffepulver
1 msk kokhett vatten
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin


Gör så här:

1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulver och rör tills det löst sig.

2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt blandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.

4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsocker och vaniljsocker i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö över.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N