Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italiensk Köttgryta

Italiensk Köttgryta 6-8 port.


Ingredienser:

ca 900 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 gul lök, grovhackad
3-4 Vitlöksklyftor, grovhackad
1 morot, skalad och skuren i grova bitar
2 stora potatisar, skalad och skuren i grova bitar
1 pkt bacon, tunt strimlat
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 dl rött vin
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
1 tsk torkad oregano
1 tsk fänkålsfrön
salt och peppar
färsk basilika


Gör så här:

1. Hetta upp oljan och bryn köttet i omgångar i en stor gryta. Lägg det åt sidan på ett fat.

2. Fräs bacon, lök, vitlök, morot och potatis. Rör i tomatpurén.

3. Lägg i det brynta köttet och smula i lagerblad. Häll i vin, vatten, fond och kryddorna. Låt koka i ca 45 minuter tills köttet känns mört. Salta och peppra.

4. Garnera med basilikablad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N