Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Burgundisk Gryta

Burgundisk Gryta 4 port.


Ingredienser:

500 g benfritt nötkött, tärnat
1 msk flytande margarin
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök, i klyftor
1 morot, tärnad
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 lagerblad
1½ dl rött matlagningsvin
5 dl vatten
150 g små champinjoner
1 msk majsstärkelse
½ tsk salt
2 msk persilja, hackad


Gör så här:

1. Värm smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en stekgryta.

2. Tillsätt vitlök, tomatpuré, smulad buljongtärning, kryddor och lök. Späd med vin och vatten. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 1½ timme.

3. Bryn champinjonerna och lägg i grytan tillsammans med morötterna de sista 15-20 minuterna av koktiden.

4. Gör en toppredning: blanda majsstärkelse med lite vatten. Rör ut i grytan och koka upp. Smaka av med salt. Garnera med persilja.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N