Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling Byriani

Kyckling Byriani 4 port


Ingredienser:

4 kycklingfiléer
2 rödlökar, fint hackade
4 vitlöksklyftor, krossade
8 msk olivolja
2 tsk gurkmeja
2 tsk kardemummakapslar
2 tsk korianderfrö
2 tsk kummin, malen
200 g smör
800 g ris
4 kycklingbuljongtärningar
gräslök till garnering


Gör så här:

1. Tärna kycklingen i ca 1½ cm stora bitar.

2. Värm olivoljan och tillsätt löken. Stek tills den är mjuk. Tillsätt kycklingen i pannan tillsammans med vitlök och stek försiktigt i 3 minuter.

3. Tillsätt de torra kryddorna och smör. Låt det smälta och tillsätt sedan riset. Rör runt så att riset täcks med smöret och kryddorna. Täck sedan med kokande vatten.

4. Lägg i buljongtärningarna, koka upp och låt sjuda i 12 minuter eller tills riset är klart.

5. Garnera med gräslök och servera.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N