Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppelpaj med jordgubbsfyllning

ÄPPELPAJ MED JORDGUBBSFYLLNING

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2 msk socker
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 - 5 äpplen
2 dl jordgubbsmarmelad eller fast sylt
ägg till pensling

Blanda pajdegen och lägg den kallt någon timme. Kavla ut den och tryck ned den i en form.

Fyll pajen med mycket tunna klyftor av skalade och urkärnade äpplen. Bred över marmeladen och rulla degremsor som läggs i ett gallermönster över frukten. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda pajen på näst nedersta falsen i 200 - 225° 25 - 30 minuter.

Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N