Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordgubbspaj

JORDGUBBSPAJ

Denna paj gräddas med fyllningen i ugnen. Fyll pajen med rikligt med jordgubbar. Pajen kan gärna serveras ljummen, men är även god kall. För mig fungerar bärpajer oavsett hur och vid vilken temperatur de än serveras.

1 paj = ca 10 bitar

Pajskal:
100 g smör eller margarin
1 ½ dl råsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl crème fraîche
ca 150 g färska jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Rör smör och socker till en jämn kräm. Tillsätt ägg och vänd slutligen ned vetemjöl. Tryck ut degen med mjölad hand i en låg pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Fyllning: Blanda socker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ned ägg och crème fraîche och bred ut fyllningen i pajskalet. Dela jordgubbarna och tryck ned dem i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen 15 – 20 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N