Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Farligt god äppelpaj

FARLIGT GOD ÄPPELPAJ

6 – 8 portioner

Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 – 3 msk kallt vatten
en nypa salt

Äppelfyllning:
3 – 4 äpplen
100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 ägg


Hacka samman mjöl och matfett till pajdegen. Blanda i vatten och salt och låt degen vila svalt minst några timmar.

Till fyllningen rörs smör och socker. Blanda i ägg och till sist äpplena, som rivits grovt med skal och allt (utom kärnhusen). Rör massan kraftigt.

Klä en form med pajdegen, picka den med gaffel och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter, först i 225°. Sänk värmen till ca 175° efter 30 minuter av tiden.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N