Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bräutigams äppelkaka

BRÄUTIGAMS ÄPPELKAKA

1 kaka

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
½ dl socker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
1 tsk vanillinsocker

Fyllning:
4 stora äpplen
3 msk socker
2 tsk kanel
25 g russin
125 g mandelmassa
1 litet ägg


Blanda snabbt ihop degen och låt den vila kylskåpskallt minst 15 minuter. Kavla ut degen till en kaka, ca 25 cm i diameter.

Skala frukten, ta bort kärnhusen och skär den i jämna klyftor. Rulla äppelklyftorna i en blandning av kanel och socker och tryck fast dem i degen. Strö över russinen. Riv mandelmassan och blanda ut den med ägget. Klicka blandningen över kakan.

Grädda mitt i 200° ugn ca 30 minuter eller tills frukten är mjuk. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N