Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tomatris med paprika

TOMATRIS MED PAPRIKA

Detta välkryddade ris smakar gott till de flesta rätter av kött och köttfärs, men kan också serveras som vegetarisk ensamrätt.

4 portioner

2 dl långkornigt ris
2 msk matolja
2 ½ dl finhackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ½ dl hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl skivad purjolök
½ grön paprika, tärnad
½ tsk salt
1 krm peppar

Garnering:
paprikaringar

Serveringstips:
Riset kan serveras enbart med riven ost
och en sallad, men passar fint till kyckling,
kotlett, kassler eller köttfärs.

Fräs oljan i en stor kastrull. Tillsätt ris, lök och vitlök. Fräs blandningen på medelvärme 4 minuter. Tillsätt buljong, krossade tomater, purjolök, paprika, salt och peppar. Låt det hela småkoka under lock 20 – 25 minuter eller tills riset är mjukt. Tillsätt ev mer vätska om riset kokar torrt.

Låt gärna riset stå 5 minuter innan det serveras. Garnera med paprikaringar.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N