Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ta en kaka till

TA EN KAKA TILL

Knapriga småbröd med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.

50 – 60 st

225 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pecan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl

Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad. Hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.

Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter eller ca 8 timmar i kylskåp. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N