Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Monte Cristo-sandwich

MONTE CRISTO-SANDWICH

En varm sandwich är alltid en populär rätt att servera framåt kvällskvisten. Är du dessutom ägare till en smörgåsgrill, en s k toaster, går den här rätten extra lätt att laga till. Det går också bra att steka eller grilla smörgåsarna i ugnen.

4 port

12 skivor sandwichbröd
smör eller margarin
tunna skivor kokt eller stekt skinka
tunna skivor stekt kalkon eller kalkonrulle
mild ost i tunna skivor
2 ägg
3 msk mjölk
salt, peppar
körsbärstomater eller tomatskivor
ev vinbärsgelé

Använd 3 skivor bröd till varje sandwich. Bred 4 brödskivor med matfett och lägg på skivor av skinka eller kalkon.

Bred 4 brödskivor med matfett på bägge sidor och lägg dem ovanpå varandra med skinka eller kalkon emellan. Täck med osten.

Bred ytterligare 4 skivor och lägg dem på osten. Pressa ihop brödskivorna 3 och 3. Fäst ihop dem med tandpetare. Skär varje sandwich på diagonalen.

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Doppa sandwicharna i äggsmeten. Stek eller grilla dem tills de fått fin färg och är spröda. Ta bort tandpetarna och garnera med tomater. Servera ev vinbärsgelé till.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N