Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Snabbpalt

4-5 personer

2 tekoppar Havregryn (1 tekopp = 2,5 dl)
2 tekoppar vatten
Havregrynet och vattnet skall stå och svälla i 20min.

1 ägg 1/2 msk salt
3 dl korn mjöl
3 1/2- 5 dl vetemjöl
Fläsk i tärningar

Där efter så blanda i ägget salt och mjölet till lagom konsistens. Mjöla händerna och ta en lagom degklump så att det går att forma till en boll, fyll den bollen med fläsket.
Det går att steka fläsket bredvid och göra flatpalt oxå... jag brukar göra dubbelsats, palten går att frysa ner och stekas upp och det är lika gott kan jag lova. men akta er för paltkoman..


Serveras med lingonsylt och smör.
//Tinaz



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N