Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Broccolifylld köttfärslimpa

BROCCOLIFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA

Köttfärslimpa blir extra saftig och smakrik när den fylls med broccoli- och ostblandning. Kall, skivad limpa smakar gott på smörgås.

4 – 5 portioner

500 g blandfärs
1 ägg
4 msk ströbröd
1 ½ dl hackad salladslök
½ tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g djupfryst broccoli
vatten, salt
1 dl riven ost
1 msk smält smör eller margarin
1 msk mild chilisås

Serveringstips:
Bakad potatis och sallad, eller kokt
potatis och svampsås.


Blanda färs, ägg, 2 msk ströbröd, 1 dl salladslök, basilika, salt och peppar i en skål. Koka broccolin i lättsaltat vatten 3 – 4 minuter. Låt den rinna av. Skär broccolin i bitar och blanda den med resten av ströbrödet, salladslöken och osten.

Lägg hälften av färsen i en smord, ugnssäker form. Lägg på broccoliblandningen och sedan resten av färsen. Blanda smält matfett och chilisås och pensla köttfärslimpan med blandningen. Stek i mitten av ugnen i 175° 45 – 60 minuter.

Skär köttfärslimpan i skivor och servera den.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N