Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Servera gratinerad kassler med en ljuvlig doft och smak av vitlök. Rätten är enkel att tillaga även till många gäster och den gör alltid succé.
4 portioner
500 – 600 g benfri kassler
3 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
2 – 3 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ - 1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Garnering:
persilja
Skär kasslern i tunna skivor. Lägg dem i en eller två rader i mitten av en ugnssäker form. Vispa grädden lätt och blanda ned persilja, vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern i formen och strö över den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i 175 – 200° ca 30 minuter. Strö över litet hackad persilja och servera kasslern till ris, pasta eller kokt potatis, blandad sallad och vitt bröd.
Ska du laga till många går det fint att göra rätten i långpanna.