Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Windsorkaka

Windsorkaka 200º C
1 sats till en liten form (diameter c:a 20 cm)
3 satser räcker till 2 stora formar (24 - 26 cm)

2,5 dl (7,5 dl) vetemjöl
1,5 dl (4,5 dl) strösocker
2 tsk (6 tsk) bakpulver
80 g (250 g) margarin

Blanda mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt margarin till en grynig massa. Sätt en del av ”smulorna” ¾ dl (2 dl) åt sidan

Tillsätt 1 ägg (3 ägg)
1 dl (3 dl) filmjölk

Bred ut smeten i formen, strö över smulorna.
Grädda i 200º C på fals 1 under 20 minuter

Dela kakan på mitten och bred på vaniljkräm som blandats med vispad grädde.

1 dl (3 dl) grädde. Vaniljkräm till två stora formar: 1,5 dl marsanpulver 4 dl helmjölk eller



Felix matte
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N