Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Färskost på grädde

Ger ca 200g ost

1 liter grädde (40% fett)
1 tsk gräddfil

Värm grädden till 25-30 grader. Tillsätt gräddfilen och låt allt surna i 20 gradig värme (jag ställde kastrullen i köket med lock på bara), tills den stelnar(det brukar ta typ 1 dygn beroende på värme m.m.). Rör sedan i grädden så att vasslen avskiljs. Häll upp i en kökshandduk och låt massan självrinna tills all vassle runnit av(d.v.s. pressa inte ut det!)

Kan smaksättas med salt, hackad gräslök, kryddkrasse, paprika eller kummin.

Som en dessert kan man servera den med en fruktsallad och kanske strö över lite kanel

(OBS! Grädde ystar sig inte av löpe som mjölk gör. Det är därför man måste syra grädden. Det går bra att tillsätta filmjölk istället för gräddfil men jag ville hålla fetthalten uppe )

från rasiviktforumet,saiva har skrivit det
,jag vill ju ha den i min kokbok så jag la in det här



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N