Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gravad strömming på annorlunda vis

I detta recept gravas strömming separat i salt och sedan i vinäger.

0,5 kg strömmingsfilé, små
1 dl havssalt, grovt
2 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl timjan
1 st vitlöksklyftor, hackade
3 st lagerblad, citronskal, rivet, från 1 citron

Tillagning:

1. Lägg strömmingsfiléerna i grovt havssalt. Låt dem ligga i två timmar.

2. Skölj av saltet från filéerna och lägg dem i vinägern. Låt stå i cirka tre timmar eller tills fiskköttet har vitnat. Lyft upp fisken från vinägern.

3. Lägg den i olivolja på ett fat tillsammans med timjan, lagerblad, hackad vitlök och citronskal.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N