Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling Masala (4 port)

Kyckling Masala (4 port)

4 st kycklingfilé(er), i bitar
vatten

Garnering:
0,5 st chilipeppar, röd, skivad
1 msk färsk koriander

Kryddpasta:
2 tsk bockhornsklöver
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk ingefära, riven
1,25 dl färsk mynta
4 msk vinäger
1,25 dl färsk koriander
1 tsk salt
2 tsk gurkmeja
0,5 tsk kryddnejlika, malen
0,5 tsk kardemumma, malen

Till sallad:
1 st rödlök
1 ask sockerärtor

Lägg bockhorn, vitlök, ingefära, mynta, vinäger, koriander, salt, gurkmeja, kryddnejlika och kardemumma i en matberedare kör till en slät pasta. Lägg kycklingen i en grund ugnsform som inte är av metall. Gnid in kycklingen omsorgsfullt med kryddpastan. Täck ugnsformen och marinera i kylskåp, minst 4 timmar eller över natten. Stek kycklingen i en vid stekpanna och tillsätt lite vatten för att marinaden ska bli krämig och koka in i kycklingen. Servera med ris och gärna en liten sallad med rödlök och sockerärtor. Garnera med färsk koriander och lite färsk röd chilli.

Tips: Om du inte har alla kryddor hemma så går det bra att köpa färdig Masala kryddmix i en mataffär. Läs då på förpackningen hur du använder kryddblandningen.

Receptet är från Tasteline



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N