Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Helstekt kalvfilé m honungsglaserade rotsaker o balsamicosky

Helstekt kalvfilé med honungsglaserade rotsaker och balsamicosky (2 port)

20 rotsaker
300 g putsad kalvfilé
1 msk matolja
0,5 msk smör
1 kvist timjan
1 vitlöksklyfta
200 g skalade blastmorötter
1 gulbeta
2 jordärtskockor
10 st små steklökar
1 msk god honung
Salt och peppar efter smak

Skär rotsakerna i lika stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm, och koka dem i hårt saltat vatten i 10 minuter (spara kokvattnet till efterrätten). Sila bort vattnet och lägg rotsakerna i en skål. Salta och peppra. Stek rotsakerna på hög värme. Lägg dem i smör, olivolja och honung. Låt stå över natten.
Inför servering: Värm upp och spraya olivolja på dem, rör om. Ta bort överflödigt fett och silverränder från köttet. Salta och peppra. Stek i matolja. Stek på låg värme, ca 100 grader, för att få köttet mört. Avsluta stekningen med en klick smör, timjan och och vitlök.

Inför servering: Värm på 110 grader i ugnen i 25 minuter. Låt köttet vila i aliminiumfole i 30 minuter.

Såsen:
2 msk kalvfond på flaska
3 msk vatten
1/2 msk socker
3 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja

Häll ner ingredienserna och koka upp såsen. Garnera med körvel.

Receptet är från Expressen "Kärleksmat för två"



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N