Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chefens läckra kyckling (4 port)

Chefens läckra kyckling (4 port)

1 grillad kyckling

Sås:
50 g smör, gärna extrasaltat
2 msk fransk senap
2 msk soja
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk hackad grönpeppar

Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Dela köttet i mindre bitar och lägg det i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den koka ihop något. Häll såsen varm över kycklingen och låt rätten bli genomvarm i ugnen 225° i ca 10 min eller längre. Servera med ris.

Tips! Låter du kycklingen stå med såsen ett par timmar, så mognar smaken ännu bättre men rätten behöver då kanske stå lite längre i ugnen. Självklart kan du ugnssteka en kyckling själv, det blir billigare. Gnid in den med 2 msk olja blandad med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek kycklingen i 175° i ca 1-1 1/4 timmar. Ta bort skinn och ben innan kycklingen blir kall, då går det mycket lättare.

Reeptet är från Hemmets Journal



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N