Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Persikokaka

Persikokaka

150 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 burk (425 g) koncerverade persikor

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och fortsätt röra. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten, rör tills den är slät.
Bred ut smeten i en smörad och mjölad bakform (25 cm i diameter, med löstagbar kant). Låt persikorna rinna av och skär dem sedan i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå kakan och tryck ned dem lite i smeten.
Grädda i 175 °C ca 45 min. Servera med lättvispad grädde, crème fraiche som smaksatts med lite vaniljsocker, eller kesella vanilj.

Receptet är från http://home7.swipnet.se/danokarin/



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N