Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Aftonbladets gräddkola med jordnötter (ca 40 st)

Aftonbladets gräddkola med jordnötter (ca 40 st)

2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
50 g smör
En halv vaniljstång
1/2 dl jordnötter

Blanda vispgrädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ur vaniljstången i blandningen och låt även stången koka med. Koka upp och sjud sedan över svag värme tills termometern visar 120 grader eller kolan håller kulprov (se info om kulprov i receptet på knäck). Detta tar nästan en timme. Passa under tiden på att placera knäckformar på en bricka. Hacka jordnötterna och lägg lite nötter i botten av varje form. När kolan nått rätt temperatur tar du upp vaniljstången och klickar ut lite smet i varje form. Låt kolorna stelna över natten och förvara dem sedan i rumstemperatur. Tyvärr klibbar kolorna lätt ihop om de förvaras i en skål eller dylikt.

Tips: Satsen kan dubbleras, men koktiden blir då lång.

Receptet är saxat från Aftonbladet


 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N