Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Herrgårdsstek (6 port)

Herrgårdsstek (6 port)

800 g nötkött utan ben eller 1-1½ kg med ben
(50 g späck eller bacon)
2 msk smör eller margarin
1 lök i klyftor
1 morot i skivor
6 ansjovisfiléer
1 msk sirap
2 msk vinäger
½ tsk salt
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1½ dl vatten eller buljong

Torka köttet väl och späcka det med tunna strimlor späck eller bacon. Kan uteslutas, men gör steken saftigare. Smält smöret och bryn köttet väl på alla sidor i en stekgryta. Bryn också lök och morötter försiktigt vid sidan om steken. Tillsätt ansjovis, sirap, vinäger, salt och peppar. Efterstek i ugn (175°) eller ovanpå spisen 1½-2 tim. Ös steken några gånger med skyn. Späd med vatten eller buljong om det behövs. Skär köttet i tunna skivor vid serveringen.

Sås: Späd skyn med vatten till 4 dl. Red av med 2 msk vetemjöl. Koka såsen 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt ½ dl grädde.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N