Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffranssockerkaka på GI-vis

Saffranssockerkaka på GI-vis

50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/5 dl fruktos
1 1/5 dl Dinkelmjöl
1 1/5 dl Dinkel fullkornsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl hackad sötmandel eller hasselnöt
Saffran 1 pkt (gillar man mycket saffranssmak kan man ta två pkt)
Sesamfrön

Smörj och bröa formen med sesamfrön. Smält fettet och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och saffran, och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° i 35-40 min.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N