Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

gi äppelkaka

Lågt GI-värde får den inte, men väl medel.
Ingredienser:
Till 1 kaka, 8-10 bitar behöver du:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
sötningsmedel motsvarande 1 1/5 dl socker (läs på förpackningen)
1 1/5 dl siktat dinkelmjöl
1 1/5 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel
Till formen:
1 ½ dl sesamfrön


Så här gör du:
1.
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa formen med sesamfrö. Skala och skär äpplet i klyftor. Doppa äppelklyftorna i kanel.
2.
Smält fettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna.
3.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna en stund i formen innan du stjälper upp kakan.

Värden:
GI värde: Medel
GB värde: Lågt



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N