Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kålpudding 3,5 points

Ingredienser till 4 port.

800 g Vitkål
2 st Lök, gul
400 g Nötfärs max 10%
3 dl Tomater passerade eller krossade
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan
1/2 dl Persilja

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
3. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.
4. Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.
5. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen till skålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.
6. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N