Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokoslimelax med currysås (4 port)

Kokoslimelax med currysås (4 port)

4 bitar laxfilé, ca 500 g
1 lime
1/2 dl kokosflingor
1 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
1 msk smör- & rapsolja
2 1/2 dl Kelda Kokos
1 krm sambal oelek
2 tsk farinsocker
1 msk thailändsk fisksås

Sätt ugnen på 225°. Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen. Stek laxen i ugnen i ca 15 min tills den är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt Kelda Kokos, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop ca 3 min på svag värme. Servera såsen till laxen och kokt ris eller nudlar.

Receptet kommer ifrån Arlaköket



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N