Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling med dillsås (4 port)

Kyckling med dillsås (4 port)

1 kg potatis
600 g kycklingfilé
1 msk ättika (12%)
3 msk vatten
1 msk socker
1½ dl kycklingbuljong (fond eller tärning vatten)
2 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
1 msk ljus maizenaredning
2 morötter
1 kruka dill

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka ihop ättika, vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka i 5 minuter. Salta och peppra. Rör ner 1 msk maizenaredning, koka upp och låt sjuda i 1 minut. Varmhåll. Koka upp ca 2 liter lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna i 3-4 mm tjocka slantar och lägg ner dem tillsammans med kycklingfiléerna, sänk temperaturen något och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Häll av kyckling och morötter i ett durkslag.
Skär kycklingen i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg ner köttet och morötterna i såsen. Grovhacka dillen och vänd ner den. Blanda väl och lägg sedan upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis.

Receptet är från Buffé nr 9 2001



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N