Receptbankens Kokbok - Svamp https://www.receptbankenskokbok.se/?o=25 Sun, 28 Apr 2024 09:30:10 +0200 https://www.receptbankenskokbok.se/ - Kantarellsmör https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3414 Kantarellsmör 150 g kantarellduxelle, finhackad 300 g smör, rumstempererat salt Vispa kantarellduxelle med smör, smaka av med salt. Förvara i k... Mon, 13 Dec 2010 10:36:42 +0100 - Kantarellduxelle https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3413 Kantarellduxelle 200 g kantareller 100 g champinjoner 2 schalottenlök 5 kvistar timjan 1 citron smör och rapsolja till stekning Hetta upp en ... Mon, 13 Dec 2010 10:36:10 +0100 - Kantarellmacka | Kantarell | Kantareller https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3400 ... Fri, 17 Sep 2010 23:51:13 +0200 - SVAMPPAJ https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2402 till degen 150gr smör 2 1/2 dl vetemjöl en nypa salt 1/2 dl vatten till fyllningen 2-3 dl finhackade smörfästa svampar ((murklor ska h... Mon, 18 Sep 2006 09:33:02 +0200 - Läckraste champinjonerna https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2329 Det här är så gott så det är bara inte sant. Man kan äta en hel drös av dem till kötträtter, eller bara som de är. Jag jobbade i storkök under min die... Fri, 04 Aug 2006 22:18:32 +0200 - Sandsoppsoppa https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1839 Sandsoppsoppa 20 g Torkad sandsopp (svamp)..kan göras med annan torkad svamp oxå 1,5 msk smör 7 dl grönsaksbuljong (2 tärningar) 1 msk tomatpuré... Fri, 17 Mar 2006 16:46:32 +0100 - Karljohansoppa https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1256 Enkel och en god soppa, serveras som fördel som en förätt. 4 port 35 g torkad karljohan 1 potatis 2 st scharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 ms... Sun, 16 Oct 2005 12:03:40 +0200 - Om murklor giftighet https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=804 Murklor - Svamp Murklor är onekligen goda. På sistone har de dock mest diskuterats med avseende på giftighetsgrad. Rå, oberedd stenmurkla är oneklige... Tue, 17 May 2005 15:02:22 +0200 - Förvällning mm av murklor https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=803 Torkning sker lättast på nätgaller eller ett liknande, luftigt underlag. Murklorna måste ligga och torka i minst 6 veckor på en torr, varm plats. Efte... Tue, 17 May 2005 15:00:12 +0200 - murkelsoppa https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=802 S å här tillreder du murkelsoppa: 30 gram torkade, sedemera uppblötta murklor fräses i en panna. Blanda den frästa svampen med 1/2 deciliter vetemjöl.... Tue, 17 May 2005 14:57:06 +0200 - Murkelsås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=801 Det här behövs: 25g torkade murklor 1/2 gul lök 2 msk smör 1 1/2-2 msk vetemjöl 1 dl köttbuljong 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde ... Tue, 17 May 2005 14:53:28 +0200 - Kantarellsoppa https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=686 Kantarellsoppa ( snart är det dags ) Ingredienser: 500g färska kantareller (rensad) 1 mellanstor gullök 60-80g osaltat ... Wed, 27 Apr 2005 10:44:03 +0200 - liten svampdelikatess https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=440 1 liter färsk svamp soppar el kantareller el champignioner 2-4 vitlöksklyftor 1dl olja 2-3msk persilja 1/2 tsk salt nymalen svartpeppar skiv... Tue, 15 Mar 2005 10:38:45 +0100 - Champinjoner på spanskt vis https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=152 Beräkna 3 stora champinjoner per person: Smörj en ungsfast form och bottna eventuellt med ett lager Ajvar Lossa försiktigt foten från hatten, stäl... Sun, 30 Jan 2005 01:01:33 +0100 - Svampsoppa med bacon https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=110 SVAMPSOPPA MED BACON 4 pers. 250 gr Trattkantareller eller annan ... Tue, 25 Jan 2005 12:43:58 +0100 - stolt fjällskivling https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=85 det är en god svamp dela hatten o se efter om den är fin ,,så behövs de ingen mer rensning skivorna kan du låta sitta kvar foten brukar jag t... Mon, 24 Jan 2005 21:06:31 +0100 - Flugsvamp https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=4 Denna är alltså giftig och skall inte ätas Denna är alltså giftig och skall inte ätas ... Thu, 20 Jan 2005 21:00:52 +0100