Receptbankens Kokbok - Julgodis https://www.receptbankenskokbok.se/?o=25 Sun, 28 Apr 2024 00:30:27 +0200 https://www.receptbankenskokbok.se/ - Saffran beignet med russinkompott https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3417 Saffran beignet med russinkompott (små munkar) 250 g mjölk 75 g smör 50 g jäst 1 g saffran 600 g vetemjöl 2 msk socker (2 msk sötmandel, hack... Mon, 13 Dec 2010 10:45:16 +0100 - Saffransmarshmallows https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3415 Saffransmarshmallows 450 g socker 200g vatten 0,5 g saffran 80 g äggvita 25 g gelatin Koka socker och vatten till 127 c. Häll i s... Mon, 13 Dec 2010 10:41:09 +0100 - Kanderade mandlar https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3187 Hittade det här receptet på firajul.nu. De ska jag göra nu till jul. Tycker så mycket om de röda mjuksega kanderade mandlarna jag brukar köpa på markn... Fri, 19 Dec 2008 09:53:44 +0100 - kexchoklad https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2986 Hittade detta recept i en tidning för många år sen. Smakar precis som kexchoklad men tyvärr blir dom sega efter ett tag. Jätte goda är dom iaf :P. ... Mon, 23 Jul 2007 18:48:58 +0200 - Pepparkakstryffel https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2882 Pepparkakstryffel (ca 20 tryfflar) 1 dl vispgrädde 50 gr florsocker 25 gr smör 125 gr mörk blockchoklad 1 tsk kanel 0,5 tsk kardemumma 0,5... Fri, 15 Dec 2006 16:29:40 +0100 - Mozartkulor https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2355 600 g mandelmassa 200 g nougat (Odense eller Guldnougat) 2 msk konjak 150 g mörk blockchoklad ½-1 dl kakaopulver Riv mandelmassan, antingen på... Mon, 14 Aug 2006 19:46:01 +0200 - Chokladtryffel https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1948 300 g vit choklad el. 250 g mörk choklad el. 300 g ljus choklad ½ Vaniljstång 100g (1dl) Vispgrädde 80 g honung 50 g osaltat smö... Sun, 16 Apr 2006 22:32:19 +0200 - Hallontryffel https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1940 125 g mörk choklad 125 g mjölkchoklad 75 g hallonpuré 75 g socker 50 g smör 3 ½ msk grädde Finhacka chokladen. Koka hallonpuré, socker, smör o... Sun, 16 Apr 2006 22:05:51 +0200 - Tinas Wienernougat https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1934 250 g Nougat 125 g Mörk Choklad 100 g Flagad mandel Rosta mandeln i torr stekpanna. Finhacka chokladen och låt den smälta tillsammans med nougate... Sun, 16 Apr 2006 19:49:36 +0200 - Apelsintryffel https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1932 1 dl vispgrädde 50 g smör 300 g mörk choklad rivet skal av ½ apelsin 2 msk konjak eller citruslikör Mandeltäcke: 100g mandelmassa röd kara... Sun, 16 Apr 2006 19:19:47 +0200 - Fikonbollar https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1532 3 hg fikon kokas 3-4 min. och hackas i småbitar. Vispa ihop 1 ägg och 2 dl socker, blanda ner fikonhacket och 1 msk kakao. Smält 150 g kokosfett, häl... Sat, 17 Dec 2005 21:18:02 +0100 - Tjong https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1531 Här kommer ett recept som har gått i vår släkt sedan åtminstone 1920-talet: 2 kaffekoppar socker (3 dl) 2 msk smör 1 msk kakao 1 kaffekopp mjölk (... Sat, 17 Dec 2005 21:13:51 +0100 - Aftonbladets Mintcrisp (40-50 st) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1530 Aftonbladets Mintcrisp (40-50 st) 100 g Marabou mintkrokant 100 g mörk blockchoklad 100 g nougat, t ex Guldnougat 2 msk smör 3 dl Früsli nature... Fri, 16 Dec 2005 10:37:44 +0100 - Aftonbladets kanel- och kardemummatryffel (20-25 st) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1529 Aftonbladets kanel- och kardemummatryffel (20-25 st) 1 kanelstång 1 tsk kardemummakärnor 1,5 dl vispgrädde 1 tsk honung 200 g mjölkchoklad, gan... Fri, 16 Dec 2005 10:36:15 +0100 - Aftonbladets gräddkola med jordnötter (ca 40 st) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1528 Aftonbladets gräddkola med jordnötter (ca 40 st) 2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap 1/2 dl strösocker 50 g sm&... Fri, 16 Dec 2005 10:34:41 +0100 - Aftonbladets Mintkyssar (30 st) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1527 Aftonbladets Mintkyssar (30 st) 2 dl florsocker 1 msk flytande glykos 1/2 dl vatten 1/2 krm ättiksprit 3–4 droppar pepparmyntsolja 50 g mörk c... Fri, 16 Dec 2005 10:33:01 +0100 - Dajmtryffel (40 bitar) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1505 Dajmtryffel (40 bitar) 1 dl vispgrädde 50 g smör 300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt 1 dl Kesella 2 msk konjak eller likör ca 100 g da... Thu, 01 Dec 2005 09:40:33 +0100 - Sesamknäck (80 st) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1504 Sesamknäck (80 st) 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker 1 dl sesamfrön 2 msk smör Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottn... Thu, 01 Dec 2005 09:39:40 +0100 - Limekola (60 st) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1503 Limekola (60 st) 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker rivet skal av 2 lime Smält sm&... Thu, 01 Dec 2005 09:38:43 +0100 - Brända mandlar https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1471 Brända mandlar De här redskapen behöver du: en rostfri kastrull med tjock botten en trägaffel eller vanlig gaffel att röra med – en trägaffel bl... Fri, 18 Nov 2005 10:08:55 +0100