Receptbankens Kokbok - Såser & röror https://www.receptbankenskokbok.se/?o=25 Sat, 27 Apr 2024 14:50:37 +0200 https://www.receptbankenskokbok.se/ - Kall dillsås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3884 Supergott och enkelt recept på en god kall dillsås. Servera gärna till lax eller annan fisk med kokt potatis och... Tue, 13 Sep 2016 15:01:49 +0200 - Majonäs https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3880 Gör din egen majonäs och slipp onödiga tillsatser!Majonäs har jag gjort ett par gånger förut me... Sun, 29 May 2016 21:39:09 +0200 - Lökdipp https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3826 Lökdipp till chips, snabbt och lätt, utan konstiheter ochtillsatser.Cream freshlöksaltvitlökHacka och blandaL&... Fri, 22 May 2015 11:44:07 +0200 - Ketchup Hemlagad https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3769 Jag har lagat det här receptet! Ingredienser: 5 st tomater, mogna röda 1 st lök, liten gul 1/2 paprika 1 morot vitvinsvinäger salt sv... Wed, 19 Mar 2014 20:14:46 +0100 - Pepparrotsås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3768 2 dl creme fresh, 1 click pepparrot eller vasabi... Fri, 21 Feb 2014 09:59:37 +0100 - Tai Provencale https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3767 Tai & Provencale 2 dl creame fresh blandas med 1-2 msk sötsur taisås och 2 pressade vitlökskyftor.... Fri, 21 Feb 2014 09:59:12 +0100 - Remouladsås - God och enkel https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3398 Remouladsås recept Blanda lika delar majonäs och creme fraiche Mortla lite senapsfrön och häll i Hacka smörgåsgurka.... häll i....rör om För e... Fri, 17 Sep 2010 22:45:53 +0200 - Kall eller varm sås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2953 Efterlyser recept på sås som passar till ungsbakad lax. Är trött på vanlig Hollandaise sås.... Sat, 07 Apr 2007 21:31:11 +0200 - Tsatsiki https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2610 Tsatsiki Ingredienser: ½ gurka 2 dl gräddfil 1-2 vitlöksklyftor, pressade 1 msk olja 1 krm salt Gör så här: 1. Riv gurkan grovt... Tue, 31 Oct 2006 20:44:19 +0100 - Röd Grillsås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2609 Röd Grillsås 10 port. Ingredienser: 2 gula lökar 2 chilifrukter 1 burk krossade tomater 1 tsk socker 1 tsk salt 1 grönsaksbuljon... Tue, 31 Oct 2006 20:44:01 +0100 - Guacamole https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2608 Guacamole Ingredienser: 2 avokador 1 tsk citronsaft 1 vitlöksklyfta, pressad 1 klyfta lök, finhackad ½ tsk salt 1 tsk sweet chili ... Tue, 31 Oct 2006 20:43:39 +0100 - Café de Paris-sås (6-8 port) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2427 Café de Paris-sås (6-8 port) 1 msk vatten 1 msk vinäger 2 äggulor 200 g smör, rumsvarmt 1 dl finhackad gräslök 1 vitlöksklyfta, finhackad 1/2... Wed, 11 Oct 2006 08:44:46 +0200 - God kryddsås till grillat https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2386 Chimichurri Jättegod sydamerikansk sås till grillat! 2 msk grovt hackad vitlök 5 dl slätbladig persilja 1,25 dl korianderblad och stjälk 3 msk... Fri, 01 Sep 2006 11:47:43 +0200 - Kyckling-curry smet https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2353 kyckling (grillad) purjolök röd lök äpple paprika curry gurkmeja lite socker ev mangochutney för studs 2 delar majonäs 1 del creme fraiche ... Mon, 14 Aug 2006 19:21:23 +0200 - Kall vitlökssås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1980 2 Gurkor 2 l naturell yougert salt peppar 1 1/2 msk olivolja 6 klyftor vitlök Riv gurkorna på rivjärn och blanda ihop allting ställ svalt.... Sun, 30 Apr 2006 12:31:07 +0200 - Viltsås, svamp https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1947 Saxat från Ica-kuriren: På torkade trattkantareller blir såsen perfekt till en bit stekt kött, till exempel pannstekt grisfilé eller till ugnsstek av... Sun, 16 Apr 2006 22:23:03 +0200 - Nakna kockens currysås (4 pers) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1870 Nakna kockens currysås (4 pers) 5 msk solrosolja 2 tsk senapsfrö 1 tsk bockhornsklöverfrön (hälsokost) 3 färska gröna chilifrukter, urkärnade oc... Fri, 31 Mar 2006 08:44:06 +0200 - Kristins dragonsås (4 port) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1740 Kristins dragonsås (4 port) 1 paket Crème fraiche 1 Grönsaksbuljongtärning 1 msk Dragon Värm alla ingredienser i en kastrull. Servera! B... Wed, 15 Feb 2006 07:58:44 +0100 - Brunsås (4 port) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1733 Brunsås (4 port) 1 msk margarin 2 msk mjöl 3 1/2 dl steksky (Slå vatten i stekpannan när du stekt köttet så att du får ca 3 1/2 dl) 1/2 dl grädd... Mon, 13 Feb 2006 19:05:38 +0100 - Bechamelsås (4 port) https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=1732 Bechamelsås (4 port) 4 dl mjölk 2 msk mjöl 1 msk margarin salt och peppar Smält margarin och mjöl i en kastrull. Späd med mjölken under omrör... Mon, 13 Feb 2006 19:04:42 +0100