Receptbankens Kokbok - Nöt https://www.receptbankenskokbok.se/?o=25 Sun, 28 Apr 2024 04:47:20 +0200 https://www.receptbankenskokbok.se/ - Smördegsinbakad oxfilé https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3497 Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i smör. Skala och skiva vitlöksklyforna tun... Thu, 29 Dec 2011 17:04:49 +0100 - recept på skomakarlåda sökes https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3195 Finns det ngn som har recept på skomakarlåda. Vore tacksam :)... Tue, 07 Apr 2009 21:40:25 +0200 - rysk pytt i panna? https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=3138 hej.undrar om nån har något recept på rysk pytt i panna.m.v.h. lilla__la... Sat, 12 Apr 2008 01:23:59 +0200 - Lövbiffsrullader https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2635 Lövbiff av nöt Färskost med vitlök/pepparrot/peppar efter egen smak (Cantadou rekommenderas) Färsk persilja/timjan/basilika. Så mycket färskost s... Sun, 05 Nov 2006 00:20:36 +0100 - Strimmelgryta https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2550 Strimmelgryta 4 port. Ingredienser: 500 g färsk rostbiff 2-3 rödlökar, skivade smör 1 tsk salt 1-1½ msk worcestersås 2 dl lätt crème ... Mon, 30 Oct 2006 23:26:24 +0100 - Spanskt Nötkött https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2549 Spanskt Nötkött 2 port. Ingredienser: 1 msk apelsinjuice (konc.), frusen och töad 2 tsk paprikapulver 1 vitlöksklyfta, mosad 1 msk oli... Mon, 30 Oct 2006 23:26:08 +0100 - Snabb Kebab https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2548 Snabb Kebab 4 port. Ingredienser: 400 g lövbiff, strimlat 8 pitabröd 2 tomater, fileade och tärnade 2 tsk Sambal Oelek 1 tsk oregan... Mon, 30 Oct 2006 23:25:49 +0100 - Rostbiff från Örtagården https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2547 Rostbiff från Örtagården 10-12 port. Ingredienser: 1½ kg rostbiff 1½ tsk salt 1 tsk svartpeppar, grovmalen Lage: 1 l vatten ½ dl salt... Mon, 30 Oct 2006 23:25:29 +0100 - Nötstek https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2546 Nötstek 6-8 port. Ingredienser: 1 kg benfritt nötkött matfett 1½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2-3 dl vatten el. köttbuljong Sås: ... Mon, 30 Oct 2006 23:25:08 +0100 - Mustig Gryta https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2545 Mustig Gryta 4 port. Ingredienser: 2 små gula lökar, hackade 2 msk smör eller margarin 500 g grytbitar av nötkött 2 tsk paprikapulver... Mon, 30 Oct 2006 23:24:49 +0100 - Marinerad Stek https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2544 Marinerad Stek 8 port. Ingredienser: 1 kg benfritt nötkött Marinad: 1 dl rödvinsvinäger 3 dl olja 1 röd lök, skivad 5 kryddpepparko... Mon, 30 Oct 2006 23:24:31 +0100 - Kryddbakad Biff https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2543 Kryddbakad Biff 8 port. Ingredienser: 1 kg utskuren biff 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Kryddsmör: 75 g mjukt smör 1 dl ströbröd ½ dl ... Mon, 30 Oct 2006 23:24:12 +0100 - Italiensk Köttgryta https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2542 Italiensk Köttgryta 6-8 port. Ingredienser: ca 900 g grytbitar av nöt 1 msk olivolja 1 gul lök, grovhackad 3-4 Vitlöksklyftor, grovhac... Mon, 30 Oct 2006 23:23:50 +0100 - Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2541 Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky 4 port. Ingredienser: 1½ kg hel kotlettrad med ben eller ca 600 g om det är benfri... Mon, 30 Oct 2006 23:23:30 +0100 - Grillat Kött med Chiliglaze https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2540 Grillat Kött med Chiliglaze 4 port Ingredienser: 4 skivor entrecote 75 g kryddat smör, chili och lime 1 tsk citronskal, rivet 1 msk ho... Mon, 30 Oct 2006 23:22:51 +0100 - Flamberad Pepparfilé https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2539 Flamberad Pepparfilé 4 port Ingredienser: 4 tsk grönpepparkorn ½ lök, hackad 4 skivor nötfilé 1 msk smör 1 tsk salt 1½ dl vispgrädd... Mon, 30 Oct 2006 23:21:44 +0100 - Entrecote med Rödvinssås https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2538 Entrecote med Rödvinssås 4 port. Ingredienser: 4 skivor entrecote 1 tsk svartpeppar, krossad 2 dl buljong 1 dl rött vin 2 msk tomatpu... Mon, 30 Oct 2006 23:21:27 +0100 - Dubbelmarinerad Oxfilé https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2537 Dubbelmarinerad Oxfilé 6-8 port. Ingredienser: 500 g oxfilé Marinad 1: 2 msk soja 1 msk hoisin-sås ½ tsk salt 2 msk olja 1 tsk socke... Mon, 30 Oct 2006 23:21:10 +0100 - Coeur De Filet Provencale https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2536 Coeur De Filet Provencale 6 port. Ingredienser: 1½ kg oxfilé 2 tsk salt 1 nypa svartpeppar, efter smak 50 g smör 1 nypa färsk persil... Mon, 30 Oct 2006 23:20:51 +0100 - Chili Utan Tjafs https://www.receptbankenskokbok.se/?sida=artikel&id=2535 Chili Utan Tjafs 4 port. Ingredienser: 1 kg fransyska, tärnat 2 msk olja 4 vitlöksklyftor, skivade 1 dl köttbuljong ½ tsk spiskummin,... Mon, 30 Oct 2006 23:20:33 +0100