Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffran beignet med russinkompott

Saffran beignet med russinkompott (små munkar)

250 g mjölk
75 g smör
50 g jäst
1 g saffran
600 g vetemjöl
2 msk socker
(2 msk sötmandel, hackad)
125 g äggula
8 g salt
olja till fritering
150 g russin
1,5 dl glögg/vin

Värm mjölken till 37 C, blanda med saffran och jäst. Blanda sedan med övriga ingredienser utom olja till friteringen. Låt degen jäsa i 30 min. Dela upp i små bollar. Hetta upp oljan och fritera bollarna frasiga och har fått färg. Låt dem rinna av, sockra och bjud dem varma med eller fyllda med kompott.



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N