Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Honungsglacerad vildsvinsytterfilé

Honungsglacerad vildsvinsytterfilé

1 st vildsvinsytterfilé
1 tsk mald ingefära
1 dl strösocker
salt och svartpeppar
flytande honung

Putsa ytterfilén fri från senor och fett. Gnid in med ingefära, salta och peppra. Lägg ytterfilén på galler över långpanna och strö sock­er över. Glacera i ugn på god värme, 250°C, sänk temperaturen när sockret karamelliserats och kör i ugn tills ytterfilén håller en inner­temperatur på runt 72°C. Tag ut köttet och pensla omedelbart med honungen. Låt svalna något. Skivas i generösa skivor till det små­varma.



gulli G
 

 
 
 

  Honungsglacerad vildsvinsytterfilé | Recept | Kött | Vilt

Vist är det :-)



Berätta hur det går med filén.

gulli G



Gud vilken bra sida det här är!



Man kommer ju aldrig mer behöva leta runt för att få inspiration till matlagningen iaf :) Tack för ett intressant recept, jag ska prova det nån gång i veckan och får återkomma med resultatet!






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N