Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kräftrecept kräftlag

Recept för kokta kräftor eller koka levande kräftor i egen kräftlag.
Recept på kräftlag nedan för 4 portioner. Skölj kräftorna ordentligt innan. Se till så att kräftorna är rena. Levande kräftor ska sumpas minst 12 timmar.

Ingredienser till Kräftrecept kräftlag:
Till 2 kg kräftor2 kilo kräftor
ca 20 dillkronor, krossa stjälkarna i mortel för mer smak
1 flaska porter
1 dl salt
3 msk socker
3 l vatten

Koka upp dill, porter, salt, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka några minuter och sedan sjuda.
I en annan kastrull kokar du upp bara vatten. I denna kokar du hastigt de okokta kräftorna, några i taget, ca 8-10 st, börja med de största, någon halvminut tills de skiftat färg sedan för du över dem till den riktiga kräftlagen där de får sjuda.

När alla kräftor är i lagen låter du kräftorna sjuda i ytterliggare 5 minuter, skumma med en slev. Ta av från värmen och låt svalna.
När kräftorna i lagen svalnat förs de över till kylen. Se till att alla kräftor ligger under lagen. Lägg eventuellt på mer dillkronor upp och ner i bunken och låt stå över natten. Redan kokta kräftor läggs i kall lag i kylen över natten, förslagsvis med nya dillkronor också. När du lägger upp så garnera gärna med nya dillkronor. Vad gäller redan kokta kräftor så behöver du inte ha så mycket salt i lagen då köpta kokta kräftor redan brukar vara väl salta.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N