Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tårtbotten recept

Tillagning av Tårtbotten
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form på 26 cm, gärna med löstagbar botten.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vattnet.
3. Sikta ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Rör tills allt är väl blandat. (Vänd ner med slickepott).
4. Häll smeten i formen som är smörat och bröat med ströbröd.
5. Grädda på galller i nedre delen av ugnen ca 45-55 minut, ugnsfolie på i slutet av tiden om kakan börjar bli för mörk i färgen. Pröva med en sticka, att kakan är torr.
6. Låt kakan svalna lite. Stjälp upp den på galler och låt den kallna.

Ingredienser till Tårtbotten
6 st ägg
3 dl strösocker
1½ msk vatten
2 1/4 dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N