Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienskt tema - Pesto buffe



– Detta är två förrätter och två varmrätter som passar utmärkt till
festligare tillfällen. Varför inte ha ett italienskt tema på nyår?
I Italien äter vi ofta stora middagar som består av flertal rätter.
Detta är fyra rätter som kompletterar varandra bra där jag använt
pesto som en röd tråd genom menyn, en produkt som inte bara är
god att använda till pasta utan även passar utmärkt som krydda i en
mängd rätter. Komplettera med en pasta som mellanrätt och avsluta
med något sött så har du en klassisk italiensk festmeny, säger
Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Bresaolastrutar med pestokräm


4 portioner
Tid: 15 minuter

Ingredienser:
Pestokräm:
- 200 g färskost, t. ex Philadelphia
- 1 msk Barilla Pesto alla Genovese
- 3 körsbärstomater, finhackade

Strutar:
- 70 g bresaola (tunt skivat, lufttorkat oxkött)

Gör så här:

Pestokräm:

Blanda ihop ingredienserna till krämen (färskost, pesto och körsbärstomater).
Fyll en spritspåse med krämen. Har du
ingen spritspåse kan du använda två skedar.

Strutar:
Lägg ut bresaolaskivorna separat. Spritsa ut cirka 1 msk pestokräm på
varje skiva och rulla ihop köttet till strutar, alt rulla ihop köttet först och
fyll på med krämen. Servera som tilltugg eller förrätt.

Crostini al pomodorini e pesto
Crostini med körsbärstomater och pesto


4 portioner
Tid: 15 minuter

Ingredienser:
Crostini:
- 2 tjocka skivor vitt lantbröd, helst en dag gammalt
- 2 msk smör

Tomat- och pestoröra:
- 20 körsbärstomater, skurna i tunna skivor
- 2 msk Barilla Pesto alla Genovese

Gör så här:
Crostini:

Stek brödskivorna i smör i en stekpanna. Skär brödet i trekanter,
cirka 5 stycken per brödskiva.

Tomat- och pestoröra:
Blanda ihop tomater och pesto till en röra. Lägg upp lite tomat- och
pestoröra på varje brödskiva och servera genast.

Involtini al pesto
Kalvrullader med pesto och parmaskinka



4 portioner
Tid: 30 min

Ingredienser:
- 800 g kalvinnanlår i skivor à 100 g
- 2 msk Barilla Pesto alla Genovese
- 8 skivor Prosciutto di Parma
- 4 msk vetemjöl
- 4 msk smör
- 3 msk mörk kalvfond
- 3 dl torrt vitt vin

Gör så här:
Banka ut kalvskivorna till dubbel storlek. Ta en skiva kalvkött och
bre på pesto i ett tunt lager. Lägg en skiva prosciutto över.
Rulla ihop löst till små paket. Stick in ett grillspett av trä eller
tandpetare så att paketen håller ihop. Häll vetemjölet på en tallrik
och doppa kalvpaketen i mjöl på båda sidor. Värm en stekpanna,
smält smöret i pannan. Stek knytena i 3 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Häll ner kalvfonden i den stekpanna du använt till köttet och tillsätt det
vita vinet. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter. Servera med en
parmesangratinerad potatispuré eller en enkel ruccolasallad
med olivolja och grova bitar av parmesan.


Pestofylld fisk


4 portioner
Tid: 35 minuter

Ingredienser:
- 500 g färsk hel fjällad fisk, t ex havsaborre eller odlad röding
(tänk på att den bör vara lagom stor för en stor stekpanna)

Citronolja:
- 2 dl olivolja
- en halv citron

Pestofyllning:
- 1 msk olivolja
- 2 msk Pesto alla Genovese
- 1 vitlöksklyfta

Garnering:
- 200 g pancetta eller bacon

Gör så här:
Citronolja:

Häll 2 dl olivolja och saften från en halv citron i en bunke, mixa med
mixerstav. Ställ lite åt sidan för serveringen.

Pestofyllning:
Finhacka vitlöksklyftan. Blanda ihop olivolja, pesto och vitlöken.

Fisken:
Snitta fiskens båda sidor med ett flertal diagonala snitt, vilket förkortar
tillagningstiden.
Öppna buken med ett litet snitt och rensa, blir snittet för stort är det svårt
att få fyllningen att stanna kvar, några centimeter räcker. Fyll fisken med
pestofyllningen. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare. Värm
citronoljan i en stekpanna och helstek fisken. Tiden beror på fiskens
storlek, men det bör ta 10-20 minuter. Har du ingen stekpanna stor nog
kan du, efter att fisken har fått yta i stekpannan, färdigsteka fisken i
ugnen på 180 grader.

Garnityr:
Knaperstek pancetta/bacon. Lägg upp fisken och lägg det stekta köttet
på fisken. Droppa citronoljan du ställt åt sidan över fisken. Servera med
smörslungad bladspenat eller en enkel tomatsallad.

.



Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N