Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fish and chips med remoulad

Ingredienser

 4 Portioner
 
  • 700 g kålrötter
  • 700 g torsk, eller annan vit fiskfilé
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 tesked paprikapulver
  • 2⁄3 krm tesked lökpulver
  • 1 tesked salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl rapsolja
  • 1 citron
Remouladsås

 

  • 2 dl majonnäs
  • 50 ml saltgurkor eller cornichons, hackade
  • 2⁄3 matsked curry

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till remouladsåsen. Sätt i kylen medan du lagar resten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala kålroten och skär i stavar. Pensla med olja och lägg ut på en ugnsplåt med papper på. Salta och peppra och sätt in i ugnen 20-30 minuter, beroende på storlek, eller tills chipsen är klara.
  3. Gör under tiden i ordning fisken. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman.
  4. Blanda mandelmjöl, parmesanost och kryddor i en annan tallrik.
  5. Skär fisken i munsbitar, cirka 3 x 3 cm, och rulla en och en i paneringen. Doppa i ägget och sedan ytterligare en gång till i paneringen.
  6. Häll oljan i kastrull och hetta upp oljan till cirka 170-180 grader. (Ha koll på temperaturen och ha ett lock i beredskap om olyckan skulle vara framme. Fattar oljan eld sätter du på locket och ta bort kastrullen från plattan.) Har du fritös är det bara att följa anvisningarna.
  7. Fritera fisken cirka 3 minuter på varje sida eller tills paneringen är gyllene och fisken klar. Servera med remouladsås, klyftad citron och kålrotschips.

 

 


Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N