Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

leverlåda leverpastej

Leverlåda


1 -2 hg rökt lammbog
2 dl tjock grädde
600g lever (nöt eller svin) finns som leverfärs!
1 hlvdm tjock purjolök
50gr smör
3 ägg
svartpeppar
3 stora färska champignioner
man tager vad man haver

börja med att leta efter en ugnsfast form ,,,attans de fanns inge nåå ,,jag har bestämt att de skaaa bli leverlåda så

jag tog fram järngrytan o hävde i 50gr smör i den

o hackade purjolöken o schampignionerna fint o lät dom fräsa i smöret hackade även lammbogen i småbitar o lät det gå med i fräset luktade gott som pyttipanna

malde levern i bullitten gick jättebra

rörde ihop den malda levern och äggen och grädden ordentligt med svartpeppar malen i såpass mängd du tycker e bra

sältan får komma från lammbogen o ev kanman salta sen då de e klart var o en

o då det fräst klart i grytan så hällde jag över leverröran o rörde om sen satte jag ner värmen på lägsta då första bubblan visat att de va varmt
låt stå ganska länge tills det stannat ordentligt på mycket svag värme
servera me lite rårörda lingon

smakar utmärkt som pålägg bredbar leverpastej utan konstigheter i bra va



oldwolfie
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N