|
|
Coeur De Filet Provencale
Coeur De Filet Provencale 6 port.
Ingredienser:
1½ kg oxfilé
2 tsk salt
1 nypa svartpeppar, efter smak
50 g smör
1 nypa färsk persilja
Potatis:
2 kg potatis, tunna skivor
1½ tsk salt
50 g smör
Vitlökssmör:
100 g smör
5 vitlöksklyftor, pressade
½ dl persilja, finhackad
Gör så här:
1. Skölj och torka av potatisskivorna på en handduk. Smörj ett stort ugnsfat med hälften av smöret. Bred ut potatisen och salta. Stek potatisen i mitten av ugnen i 225° i 40 minuter. Täck den med folie under de första 15 minuterna. Klicka sedan ut resten av smöret och stek färdigt utan folie.
2. Bryn under tiden köttet i en stekpanna. Efterstek filén i 10-15 minuter på svag värme under lock. Den ska vara röd i mitten. Låt filén vila i 5 minuter innan den skärs upp i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en rad ovanpå potatisen.
3. Rör ihop smöret med vitlöken och persiljan. Bred ut det över köttet. Hit kan rätten förberedas i förväg.
4. Sätt in fatet i ugnen i 250° i ca 5 minuter eller tills allt blivit genomvarmt och smöret har smält. Garnera med persilja och servera genast med en sallad.
|
|