|
|
Sommarens bästa bärkaka
SOMMARENS BÄSTA BÄRKAKA
Bären till kakan kan varieras beroende på vad man har hemma. Blåbär, hallon eller björnbär passar särskilt bra till just den här kakan. En klick uppvispad vaniljvisp smakar gott till. Och kom ihåg – bara för att ordet ”sommar” ingår i receptets namn betyder det inte att man inte kan baka den på vintern. Det finns ju utmärkta bär i affärens frysdisk om man inte är lycklig nog att ha frysen laddad!
6 – 8 personer
50 g smör eller margarin
¾ dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
¾ dl citronsaft
Fyllning:
5 dl bär (250 g)
½ dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
Garnering:
1 pkt flagad mandel
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Bred ut smeten i ugnsfast form och sprid bären över smeten. Fördela sockret. Vispa grädden, tillsätt ägget och häll blandningen över bären. Strö över mandel och grädda i 30 – 35 minuter. Servera kakan något avsvalnad.
Bella
|
|