|
|
Alexanders spaghettilåda
ALEXANDERS SPAGHETTILÅDA
Spaghetti med kryddad köttfärsröra och tomater blir en god och populär låda. Gratinera den i ugnen tills osten smält och fått fin färg.
4 portioner
½ gul lök
½ grön paprika
1 burk hela tomater, 400 g
1 msk smör eller margarin
400 g nötfärs
2 ½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ - 1 tsk salt
1 tsk basilika
½ - 1 tsk oregano
1 krm chilipulver
1 krm peppar
150 g spaghetti
3 dl riven ost
Tips:
Blanda ned 2 dl avrunna majskorn i färsblandningen.
Hacka löken och skär paprikan i små tärningar. Dela tomaterna.
Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned färsen och låt den fräsa tills den är genomstekt. Blanda ned paprika, tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor i färsen.
Bryt spaghettin i bitar och blanda ned den. Låt det hela småputtra under lock ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer. Lägg över spaghettiröran i en ugnssäker form och strö över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen i 225° eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera spaghettilådan.
Bella
|
|