|
|
Monte Cristo-sandwich
MONTE CRISTO-SANDWICH
En varm sandwich är alltid en populär rätt att servera framåt kvällskvisten. Är du dessutom ägare till en smörgåsgrill, en s k toaster, går den här rätten extra lätt att laga till. Det går också bra att steka eller grilla smörgåsarna i ugnen.
4 port
12 skivor sandwichbröd
smör eller margarin
tunna skivor kokt eller stekt skinka
tunna skivor stekt kalkon eller kalkonrulle
mild ost i tunna skivor
2 ägg
3 msk mjölk
salt, peppar
körsbärstomater eller tomatskivor
ev vinbärsgelé
Använd 3 skivor bröd till varje sandwich. Bred 4 brödskivor med matfett och lägg på skivor av skinka eller kalkon.
Bred 4 brödskivor med matfett på bägge sidor och lägg dem ovanpå varandra med skinka eller kalkon emellan. Täck med osten.
Bred ytterligare 4 skivor och lägg dem på osten. Pressa ihop brödskivorna 3 och 3. Fäst ihop dem med tandpetare. Skär varje sandwich på diagonalen.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Doppa sandwicharna i äggsmeten. Stek eller grilla dem tills de fått fin färg och är spröda. Ta bort tandpetarna och garnera med tomater. Servera ev vinbärsgelé till.
Bella
|
|